уторак, 20. октобар 2015.

PRAVA STVAR ZA PODMLAĐIVANJE

Uz svakodnevne vežbe joge lica uvek pazim i na to što jedem. Ovih dana vam preporučujem da koristite što više pečuraka - reiši, šitake ili cordiceps sinensis, koji imaju snažna dejstva za naš organizam tokom perioda prehlade.


Reiši, crvena gljiva, ima jako dugu tradiciju koriščenja u istočnim kulturama, kao što su Japanska i Kineska. U ovim tradicijama reiši se posmatra kao univerzalno prirodno sredstvo poboljšanja ukupnog stanja organizma, lečenja i podmlađivanja istog. U proteklim godinama upotreba reiši gljive se raširila i u delu zapadne civilizacije, posebno nakon utvrđivanja lekovitih svojstava koja su efikasna u prevenciji i u borbi protiv kancera. Ovo otkriće je presudno pozicioniralo reiši kao jedan od najkorišćenijih anti-kancerogenih suplemenata. Bitno je naglasiti da se smatra da reiši ima višestruko blagotvorno dejstvo na organizam čoveka a da u isto vreme nema negativnih nuspojava.

Mnoga istraživanja su izvršena sa ciljem definisanja ukupnog spektra uticaja koje reiši ima na ljudski organizam. Pokazala je sjajne rezultate u lečenju hepatitisa, hroničnog bronhitisa, bolesti krvotoka i srca, alergija, neurastenije, nesanice, rinitisa i crevnih oboljenja.

Reiši je jak antioksidant i sjajno oružje u borbi protiv slobodnih radikala koji se formiraju u našem organizmu usled svakodnevne izloženosti suncu, hemikalijama I raznim izvorima zagađenja. Utvrđen je i blagotvorni uticaj na respiratorni sistem čoveka, pa je reiši dobar i u lečenju astme i hroničnog bronhitisa.
 

Reiši gljiva nalazi svoju primenu u lečenju određenih kardio-vaskularnih bolesti, snižavanju nivoa lošeg holesterola i visokog krvnog pritiska.

Ono što reiši čini toliko delotvornim pospešivačem imuniteta je prisustvo polisaharida koji sadrže beta glukan, koji je poznat kao jedan od najjačih katalizatora snage imunog sistema.

Kako se uzima?Iako postoji mogućnost korišćenja reiši gljive u kulinarstvu, poput šitake pečuraka, zbog specifičnog ukusa malo ljudi to i praktikuje. Na tržištu se reiši može pronaći u različitim oblicima, od pečurke, preko ekstrata i praha do kapsula.

Preporuka je reiši uzimati ujutru. Na prazan želudac i u kombinaciji sa vitaminom C koji pospešuje razgradnju polisaharida. Poželjno je u toku uzimanja gljive povećati unos vode.

Нема коментара:

Постави коментар