
Sastojci:
1 kašika (15 g) kokosovog ulja
1 srednji luk, iseckan
1 kašika (7 g) rendanog svežeg đumbira ,
½ šolje (45 g) sušene Goji ribizle
6 šoljica (1.4 l) bujona od povrća
8-10 srednjih šargarepa, oljuštenih i iseckanih sitno
Himalajska so, biber po ukusu Staviti veliki lonac na umerenu vatru i u njega staviti kokosovo ulje, luk i đumbir i pržiti dok luk ne smekša (2min). Dodati šargarepu i bujon i pustiti da provri. Krčkati u pokrivenom loncu dok šargarepa ne smekša (30 min). Dodati goji bobice, so i biber po ukusu. Mešati dok ne dobijemo kompaktnu masu. Ukrasiti suvim goji bobicama.
Recept je pripremila moja prijateljica, dr. Biljana Uzelac.
Нема коментара:
Постави коментар