уторак, 10. мај 2016.

TAJSKI PIRINAČ SA BANANOM

Ovo je moj omiljen recept za zdravo jelo, kad nemamo mnogo vremena, ali svejedno hoćemo dobar i zdrav obrok (bez glutena, bez kazeina i bez šećera).


Sastojci:
-    125 g pirinča
-    1 kašičica kokosovog šećera
-    2 praziluka
-    2 dl kokosovog mleka
-    sok 1 limuna
-    1 banana
-    himalajska so

1 čašu pirinča dodamo u dve čaše vode i kuvamo 20 minuta ili dok pirinač ne popije svu vodu. Malo posolimo. U drugu posudu na maslacu propržimo kokosov šećer i kriške praziluka. Kad praziluk omekša, zalijemo sa kokosovim mlekom i sokom limuna. Dodamo kriške banane, malo himalajske soli i skuvan pirinač. Nežno promešamo i poslužimo.


Pored možemo ponuditi i meso.

Нема коментара:

Постави коментар