Keksi:
- ½ šolje kokosovog ulja
- 3 kašike vode
- 6 kašika kokosovog šećera
- 1 kašika mlevenih čia semenki
- 1 kašičica jestive lavande
- Prstohvat morske soli
- ½ kašičice praha od vanile
- 1 ¼ šolje ovsenog brašna bez glutena
- ¼ šolje bio kakaa
Toping:
1. varianta
- 1 šolja bio kakao praha
- 1/2 šolje kakao putera
- 2 kašike yacon sirupa
ili
2. varianta
1. varianta
- 1 šolja bio kakao praha
- 1/2 šolje kakao putera
- 2 kašike yacon sirupa
ili
2. varianta
- 2 šolje naseckane čokolade
- ¼ šolje kakao butera
Dekoracija:
- Lavanda
- Cvet soli
Rernu zagrejemo na 175 stepeni. Kokosovo ulje, vodu, šećer, čia semenke, lavandu, so i vanilu dobro zmiksamo sa blenderom. Polako dodajemo i brašno i kakao prah. Umesimo testo rukama i stavimo ga između dva sloja papira za pečenje. Razvućemo na 5 mm debljine. Sa čašom napravimo krugove i složimo ih na papir za pečenje na neku dasku. Zamrznemo za 10 minuta. Zatim izvadimo i zajedno sa papirom stavimo na pleh. Pečemo 10 min i izvadimo. Pustimo da se ohladi na plehu. U među vreme pripremimo toping od čokolade. Na pari istopimo kakao puter sa kakao prahom i sirupom ili sa tamnom čokoladom. Kekse utopimo u tečnu čokoladu i vratimo na papir. Kad završimo, po svakom keksu pospemo malo lavande i cveta od soli. Zamrznemo.
Нема коментара:
Постави коментар