четвртак, 21. јун 2018.

IDEJE ZA ZDRAV RUČAK ZA PONETI


Upoznajte prvi holistički kuvar zdrave hrane za poneti od autorki: 
Dr Biljane Uzelac, američkog specijaliste pedijatrije i
Nine Kokalj, slovenačke nutricioniste i life coacha

Knjiga sadrži oko 80 recepata, prilagodjenih zaposlenim roditeljima bez mnogo vremena za kuvanje, koji žele da ulože u zdraviju budučnost svoje porodice. Koriščene su izvorne namirnice, sa specijalnim dodacima superhrane i prirodnih zaslađivača. Recepti su bezglutenski, jednostavni i brzi, sa ponudjenim opcijama za vegane i vegetarijance, kao i probirljivu decu, decu sa autizmom, ADHD itd. Ponudjene su ideje kako najbrže spremiti i spakovati kvalitetan, zdrav, gurmanski: doručak, ručak i dezert za sebe i porodicu.

Knjigu možete poručiti direktno od Nine putem maila: jogalicabg@gmail.com, možete se dogovoriti za lični preuzem ili putem pošte. Knjige su takodje dostupne u Holističkoj akademiji Maya, Takovska 45/a, 1. sprat, Beograd. Uskoro će biti dostupne i u nekim prodavnicama organske hrane.


RECEPT: BRAZILSKE PUFNICE
1 jaje
80 ml maslinovog ulja
185 ml jogurta
170 g tapioka brašno
120 g feta sir
1 kašičica morske soli
1 kašika origana
½ kašičice kurkume
100 g sušenog paradajza, sitno iseckanog
1 kašika ljuspice čilija (opciono)
Susam za posuti preko

Zagrejati rernu na 200 Celzijusa. Premazati pleh za mafine sa maslinovim uljem (ili koristiti silikonske modle). U blenderu izblendovati sve sem paradajza i sira i na kraju umešati u tu smesu seckani paradajz i mrvljeni sir. Dodati po želji pahuljice čilija i rendanog kačkavalja. Napuniti smesom ¾ svake modle i peči u rerni 15 do 20 minuta dok se ne naduvaju i pozlate. Izvaditi iz rerne i ohladiti na rešetki.

Нема коментара:

Постави коментар