уторак, 26. јул 2016.

DOMAČI KOLAČ OD ALFALFE


U zadnjoj Sensi sam našla zanimljiv recept za vegan mača tortu i odmah je pokušala da napravim. Naravno, u mojoj, low carb high fat varijanti :). Mnogo je dobro ispala, specijalno uz kombinaciju sa domačim sladoledom od breskve i ružne vode.

Sastojci:
- 1/2 šolje pirinčanog mleka
- 1 kašika praha alfalfe
- 1 pasirana banana
- 2 šolje brašna od prosa
-1/2 kašičica morske soli
- 2 kašičice bio praška za pecivo
- 1/3 šolje kokosovog ulja
- 1/2 šolje ksilitola (šećera od breze)
- 1 kašičica soka od limuna

Sve sastojke pomešamo u činiji dok smesa ne postane glatka i sjedinjena. Smesu sipamo u pleh ili modle za male kolačiče u prethodno zagrejanu rernu na 175 stepeni. Pečemo oko 20-25 minuta. Uživajte!

Нема коментара:

Постави коментар